Picture
Sziasztok, üdvözöllek Benneteket a blogomon! Barbinak hívnak, 2 éve költöztem Budapestre, és egyelőre nagyon lvezem a nagyvárosi élet pezsgését! Éppen ezen alkalomból indítottam el ezt a blogot is, hogy megoszthassam a bartaimmal és ismerősiemmel az itteni új élményeimet, hogy egy kis bepillantást engedjek az új életem mindenapjaiba akár az otthoniaknak, akár az új barátaimnak.


Az első bejegyzésben mindjárt a fogpótlások különböző fajtáival, valamint az esztétikai fogászati kezelésekkel szeretnék foglalkozni. Ha nem is kapcsolódik direkten az egészséges életmódhoz, fogaink egészsége és szájhigiénénk megőrzése alapvető feltétele nem csak a vonzó, esztétikus és egészséges mosolynak, de az elhanyagolt rágószerveknek később egyéb szervi következményei is lehetnek, gondoljunk csak a nem megfelelően megrágott étel miatti emésztőszervi bajokra, vagy akár a beszédkésség megváltozására egy-egy fog elvesztése után.
De van megoldás! Legutóbb éppen itt Budapesten Óbudán, a 3. kerületben lettem figyelmes egy hirdetésre, mely szerint nem is egy esztétikai fogászati klinika működik elérhető távolságra a lakásunktól. Korábban sosem gondoltam volna, hogy nekem is szükségem lehet efajta beavatkozásokra, de sajnos fogainknál gyakran az idő vas foga erősebbnek bizonyul, hiába teszünk megmindent egészségük megőrzése érdekében, előbb vagy utóbb mégis elkezdik felmondani a szolgálatot. Ezért örülök neki különösen, hogy létezik a fogpótlásnak ez a high-tech módszere, amellyel gyakorlatilag az eredetivel teljesen emgegyező új fogat kaphatok. Teherbírásban is sokkal jobb a fobeültetés a korábbi fogpótlás módoknál, ugyanis az implantátum révén, amelyet a szakember az állkapocs csontszövetéve ültet bele, egy mesterséges gyökér keletkezik, amely erős, és így stabil alapot képez az új fognak. Ily módon pótolhatóak a belset és foghúzás következtében elveszített fogaink, és az eredmény tartós: akár 40 évet isműködhetnek az ily módon beültetett fogak.

Mivel gőzöm sincs, hol érdemes ilyesmit csináltatni, és ahogy néztem az árak olyan százezertől a milliós nagyságrendekig is terjedhetnek egyetlen fog pótlására, így jobb híján Titeket kérdezlek meg, nincs-e egy jó tippetek, hol érdemes a 3. kerületben fogpótlást csináltatni?


Ti mit gondoltok? Érdemes belevágni egy ilyen hosszú, költséges és alkalmanként fájdalmas kezelésbe? Mondják, hogy a szépségért szenvedni kell; és én tényleg szeretnék újra teljes fogsort, hogy magabiztosan mosolyoghassak.Vannak tapasztalataitok?





Leave a Reply.

    Author

    Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

    Archives

    November 2012

    Categories

    All